KRUISBESTUIVING
Over kennis, kunst en het leven

Paperback, ca. 240 pagina's

De 3e druk verscheen op 14 maart 2018
Ook verkrijgbaar als e-book

Meer informatie: Uitgeverij Prometheus

 

 

De rijkdom van een bibliotheek, de schoonheid van een schilderij, de stille opwinding van het ontdekken van nieuwe ideeën: in Kruisbestuiving schrijft Louise O. Fresco over de manier waarop wetenschap, technologie en kunst elkaar inspireren.
In het zoeken naar zingeving worden die terreinen vaak in één adem genoemd, maar meestal blijft onduidelijk wat kunst en kennis nu precies met elkaar kan verbinden.

In dit persoonlijke boek geeft Fresco talloze voorbeelden: wat Jeroen Bosch en biotechnologie met elkaar gemeen hebben, of Darwin en glazen modellen van kwallen.
Het belangrijkste menselijke bezit, dat aan de basis ligt van iedere samenleving, is volgens Fresco ons vermogen om te leren en kennis over te dragen, vragen te stellen en analogieën te vinden.


Na het succesvolle Hamburgers in het paradijs en de zesdelige documentaireserie Fresco’s Paradijs is Kruisbestuiving opnieuw een fascinerend boek waarin Fresco voedsel, landschap en het leven verbindt vanuit kunst en wetenschap.

Louise O. Fresco is een van ’s werelds grootste deskundigen op het gebied van landbouw en voedsel. Per 1 juli 2014 is zij bestuursvoorzitter van Wageningen University and Research Centre. Haar roman De utopisten stond op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs. In 2012 verscheen haar voorlopige magnum opus Hamburgers in het paradijs, waarvan inmiddels meer dan 15.000 exemplaren zijn verkocht, en dat ook zal verschijnen in het Engels en Frans. Fresco heeft al vele jaren een 2-wekelijkse column in NRC Handelsblad.
(tekst: Uitgeverij Prometheus / Bert Bakker)

 

Cover van "Kruisbestuiving"
lees hier de pdf van de cover: pdf

 

TV interview in VPRO Boeken
uitgezonden op zondag 26 oktober 2014, 11.20 uur op NPO 1

Bekijk de uitzending in www.uitzendinggemist.nl

 

Radio interview in Kunststof
uitgezonden op woensdag 15 oktober 2014, 19.00 uur op RADIO 1
Beluister het interview op programma.ntr.nl

 

Uitgeverij Prometheus . Bert Bakker
Lees hier het persbericht

ISBN : 978 90 351 4251 0 | uitgeverij: Prometheus . Bert Bakker | 2014