Publicaties

Download pdf: publicatielijst

Louise O. Fresco heeft een lange lijst met publicaties op haar naam staan, zowel in wetenschappelijke tijdschriften als in de populaire media.

Zij schreef tien niet-wetenschappelijke boeken.
In januari 2018 verschijnt haar nieuwste boek De idealisten

 

Bij uitgeverij Prometheus/Bert Bakker verschenen eerder:

Het einde van de universiteit werd gepubliceerd door de Amsterdam University Press. Samen met Helen Westerik schreef zij Verraad, verleiding en verzoening. En in samenwerking met Henk van Os schreef zij De ontdekking van Nederland. Louise O. Fresco maakte deel uit van de redactie van De b├Ętacanon en De junior b├Ętacanon.

Louise O. Fresco schrijft een column/blog in NRC Handelsblad. Een aantal van deze columns zijn ook verschenen in NRCNext. Engelstalige versies zijn gepubliceerd in NRC International en in Der Spiegel. Ook schreef zij columns in Folia, het universiteitsblad van de UvA.

Daarnaast publiceert zij artikelen in de landelijke dagbladen. Verscheidene essays van haar zijn verschenen in bundels. Rapporten en adviezen waaraan zij een belangrijke bijdrage heeft geleverd zijn via deze website beschikbaar.

Ook via de FAO website zijn veel belangrijke publicaties geschreven door Louise O Fresco beschikbaar, klik hier voor een selectie.

Tevens is zij lid van de PEN, de internationale schrijversorganisatie die zich onder andere inzet voor de vrijheid van meningsuiting en voor schrijvers die om hun meningen worden onderdrukt. Ze is lid van de Vereniging voor Letterkundigen en zij maakte deel uit van jury voor de Libris Literatuur Prijs 2011.

Het is toegestaan gedeeltes te citeren uit publicaties van Louise O. Fresco maar u dient te allen tijde de naam Louise O. Fresco bij de citaten te vermelden en eventuele gebruiksbeperkingen te respecteren.

Verwacht: januari 2018
Uitgeverij Prometheus